Γνωρίστε την Λευκάδα

ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

 Σχετικά με τη Λευκάδα

Η Λευκάδα έχει την τύχη να βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα προνομιακό σημείο της Ελλάδας: στη δυτική ακτή της με τα μαγικά νερά και το ήπιο κλίμα και σε απόσταση τέτοια από την Ακαρνανία ώστε να θεωρείται νησί αλλά και χερσόνησος της ηπειρωτικής γης, χάρη στην πλωτή της γέφυρα.

Η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων και οι ανασκαφές δείχνουν πως το νησί κατοικείτο ήδη από τους αρχαϊκούς χρόνους. Η μοίρα της κατά τους μακροχρόνιους πολέμους ήταν κοινή με αυτή των υπολοίπων Ιονίων Νήσων τα οποία κατάφεραν την ένωση με την Ελλάδα το 1864.

Σήμερα η Λευκάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη χώρα μας, χάρη στη φυσική ομορφιά της, στους ανθρώπους της, στην ποιοτική τουριστική της ανάπτυξη και στη εύκολη πρόσβαση την οποία διασφαλίζει η πλωτή γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε τα τελευταία χρόνια. Για πρώτη φορά κατασκευάστηκε, σε λίθινη βέβαια μορφή, στα χρόνια της Ρωμαϊκής κατάκτησης.

Καθώς πλησιάζετε στο χωριό της Βασιλικής, η θέα είναι σαφώς διαφορετική από τις δυτικές ακτές, όμως το ίδιο γοητευτική. Το σκηνικό προς τον κόλπο του χωριού (που ονομάζεται Πόντι στα δεξιά) με τα windsurfing είναι απόλυτα ρομαντική και σίγουρα δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Εδώ βρίσκεται η καρδιά των θαλάσσιων σπορ. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε ιστιοπλοΐα, σέρφινγκ και άλλες παραλλαγές.

Η παραλία είναι βοτσαλωτή έξω, όμως μέσα γίνεται γρήγορα αμμώδης και τα νερά είναι αβαθή.

Η Βασιλική θεωρείται μία από τις καλύτερες της Μεσογείου για το άθλημα της ιστιοσανίδας, αφού έχει ιδιαίτερες συνθήκες αέρηδων. Εδώ συγκεντρώνονται παραθεριστές διαφόρων εθνικοτήτων, λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και το περιβάλλον μεταμορφώνεται σε διεθνές. Κάθε χρόνο διοργανώνονται αγώνες και το μικρό αυτό μέρος σφίζει από ζωή.

Από το λιμανάκι του οικισμού υπάρχουν καθημερινά, τακτικά δρομολόγια πλοίων για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αλλά και την διπλανή παραλία του Αγιοφυλίου.

Είτε με αυτοκίνητο και μηχανή, είτε με σκάφος και καραβάκι, η Λευκάδα δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ με τις αμέτρητες επιλογές που προσφέρει για εκδρομές σε ενδιαφέροντα σημεία.

Αν είστε λάτρεις της πολυκοσμίας και των τουριστικών περιοχών όπου μπορείτε να κολυμπήσετε, να ασχοληθείτε με θαλάσσια, και όχι μόνο, σπορ, να βρείτε καλά εστιατόρια και μπαράκια τότε ο κεντρικός καλός ασφαλτόδρομος θα σας οδηγήσει στα πιο δημοφιλή μέρη.

Υπέροχες διάσημες παραλίες με κρυστάλλινα νερά όπως το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί και το Κάθισμα, ορεινά χωριά πνιγμένα στο πράσινο όπως η Καρυά, οι Σφακιώτες, ο Σύβρος οι Τσουκαλάδες.

Παραθαλάσσιοι προορισμοί, όπως το Νυδρί, η Βασιλική, ο Άγιος Νικήτας,  φαράγγια, πηγές, καταρράκτες σαν κι αυτούς του Δημοσάρι και υπέροχα περπατήματα στη φύση.

Εκκλησίες και μοναστήρια εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής με σημαντικές αγιογραφίες που προκαλούν δέος, αξιόλογα αλλά και πρωτότυπα